14 Mart 2015 Cumartesi

Motosiklet Montu Nasıl Seçilir


Motosiklette giyim kuşam görsel hadiselerden ziyade hayati önem arz eden konulardan bir tanesi.Motosiklet montlarının görevi, düşme anında yere ilk temas eden bölgenizi ve sürüklenme esnasında da vücudunuzu korumak.Tabi seyahat esnasında rüzgârın etkilerinden korunmak da başlıca amaçlarından bir tanesi.Özellikle böbreklerin korunması bir motosiklet sürücüsü için en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir.
 Bu yazıda motosiklet montu seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiǧini ana hatları ile anlatacaǧım.
Motosiklet montları iki ana seçenekten oluşur.


Tekstil Montlar
Deri Montlar
Kullanım amacınıza ve bütçenize göre deri ya da tekstil mont çeşitlerinden bir tanesini seçebilirsiniz. Burada anlatacaǧımız şeyler, deri ya da tekstil, hangi montu seçerseniz seçin mutlaka dikkat edilmesi gereken önemli noktalardr.
Montumuzu seçerken ilk dikkat edeceǧimiz nokta beden ölçülerimizdir. Motosiklet giyim kuşamında kullandıǧımız gereçlerin üzerimize tam oturması çok önemlidir. Bu nedenle mont satın alırken mutlaka deneyin. Ben yine de mont ölçülerini aşaǧıda veriyorum ama farklı markaarın farklı model ve kesimlerinin  üstünüzde ayni şekilde durmayacaǧını asla unutmayın.
 


Eǧer montunuz beden ölçülerinizden büyükse belli bir hızdan sonra rüzgarın etkisi ile şişerek paraşüt gibi şişmeye başlar. Bu durum hem sürüş stabilitenizi hem de güvenliǧinizi etkileyen olumsuz sonuçlara yol açabilir.
Montumuzu seçerken dikkat edeceǧimiz diǧer önemli husus üzerindeki koruma parçalarıdır. Bir motosiklet montunda en az 3 nokta da koruma aparatları bulunmalıdır.
Sırt
Omuzlar
Dirsekler
Koruma aparatları mutlaka sertifikalı olmalı ve mümkünse gerektiǧinde deǧistirilip, yenisi takilabilecek pratiklikte olmalıdır.
Montunuzu giydiǧinizde omuz ve dirsek korumalarının yerinden oynamamasına dikkat edin. Saǧa sola dönen ya da kayan korumalar bir kaza anında o bölgeyi tam olarak koruyamayacaǧını aklınızdan çıkarmayın.
Motosiklet sürücülerinin trafikte başını belaya sokan en önemli hadiselerden bir tanesi de görünmemektir. Motosiklet montu seçerken sizi fark edebilecekleri renkler seçmeniz bu handikapı bir nebze de olsa ortadan kaldıracaktır. Ayrıca gece sürüşleri için montunuzun üzerinde rekleftif çıkartmalar mutlaka olmalıdır.



4 yorum:

  1. Ayrıca astarı çıkarılabilen motosiklet mont modellerini tercih ederseniz, dört mevsim kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Güzel yazı olmuş, elinize sağlık. Ayrıca motosiklet montu alırken hava kanallarının olmasına ve su geçirmemesine de dikkat etmek gerekir.

    YanıtlaSil
  3. Motosiklet montu alacaklar için faydalı bir yazı olmuş, teşekkürler. Yazıda da bahsettiğiniz gibi motosiklet montunun korumaları kullanıcılar için çok önemlidir, mont seçiminde mutlaka bahsettiğiniz hususlara dikkat edilmelidir. Montun hava alabilir kanallara sahip olması da uzun sürüşlerde kullanıcılar için önemlidir.

    YanıtlaSil