12 Mart 2015 Perşembe

Çad'da 'kask takma' protestosunda kan aktı: 3 ölü

Çad'da motosiklet kullananlara kask takma zorunluluğu getirilmesini protesto eden üniversite öğrencileri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğü bildirildi.

    Yerel yetkililer, başkent N'Djamena'da düzenlenen gösteride protestocuların bir öğrenci servisini ateşe verdiğini, güvenlik güçlerinin göstericilere müdahale ettiğini, 3 öğrencinin öldüğünü, 10'a yakınının yaralandığını belirtti.

Bayine Senussi adlı bir öğrenci, karar çıktığından bu yana kask fiyatlarının yükseldiğine dikkati çekerek, esnafın kolaylıkla para kazanması için böyle bir uygulamanın getirildiğini savundu.




Güvenlik ve Bölgesel İdare Bakanlığı, 10 gün önce motosiklet sürücülerine kask takma zorunluluğu getiren bir karar aldıklarını ve karara uymayanlar hakkında cezai hükümler uygulanacağını duyurmuştu.

Bakanlık Genel Sekreteri Mahamat Abdulaye Mbodu, kararın trafik kazalarından kaynaklanan ölümleri azaltmak için alındığını ifade etmişti.


Kararın uygulanıp uygulanmadığını denetlemek için güvenlik güçleri bir haftadır başkentte kontrollerini arttırmıştı.

Güvenlik ve Bölgesel İdare Bakanı Abderahim Breme, Çad'da trafik kazalarında yılda 250'ye yakın kişinin öldüğünü, yaklaşık 3 bin kişinin sakat kaldığını vurgulamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder