18 Mart 2015 Çarşamba

Dünya üzerinde motosiklet üreten tüm markalar ve web siteleri

Merhaba arkadaşlar.
Motosiklet aleminin en çok tartışılan konularından bir tanesi de hangi markanın hangi ülkenin malı ya da nerede üretildiǧidir.
Bu meraktan yola çıkarak, markaları ve web sitelerini bir araya toplayan bir tablo oluşturdum.
Tabloyu oluşturmak zor olmadı fakat markaların web sitelerini tespit etmek 3 günümü aldı.  Bu tespit arayışı sırasında çok enteresan hadiselerle karşılaştım. Özellikle pek aşina olmadıǧım dillerde hazırlanmis sitelerde porno yayınlardan, çim biçme makinalari satanlara kadar bir çok siteyi incelemek durumunda kaldım.

 Takdir edersiniz ki çim biçme makinası kısmı pek eǧlenceli deǧildi. Bir başka ilginç olay da Brezilya ya da Pakistanlı bir üreticinin hacklanmiş web sitesi ile karşılaşmam oldu. Adam aldıǧı motosiklet bir hafta sonra bozulunca kızıp firmanın web sitesini hacklemiş.
Tabloda isim sırasıyla bütün markaları bulabilirsiniz. Unuttuǧum ya da atladıǧım markalar olmuş olabilir. Yorum yazarak hatırlatırsanız en kısa sürede bunları da tabloya eklerim.
Tabloda marka isimlerinin üzerine tıkladıǧınızda o firmanın web sitesine yönlendirileceksiniz. Web adreslerini bulamadıǧım markaları ilgili başka sayfalara yönlendirdim.
Eǧer markaların Türkçe web siteleri varsa öncelikli tercihim bu siteler oldu. Birden fazla ülkede üretim yapan firmaların o ülkede ki web sitelerini de tabloya ekledim.
Hayırlı okumalar.


A
B
C
D
E
·         Erik Buell Racing ABD

F
G
H
I
J
K
L
M
N
·         Norton ingiltere

O
·         Ossa ispanya
P
R
S
T
U
·         Ural Rusya
V
Y
Z


2 yorum:

  1. Blata - çek cumhuriyeti. Pocket bike
    Saygılar ersinko


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blata pocket bike üretiyor diye listeden çikartmistim bir inceleyeyim eklerim.
      Tesekkurler Ersin

      Sil