8 Ekim 2015 Perşembe

Nicky Hayden WSBK'da

    Ünlü motogp pilotu Nicky Hayden 2016 yılında WSBK'da yarışacak.
Honda Pro Racing facebook hesabından Hayden'in Motogp'yi bıraktığını ve gelecek sezon Michael vd Mark'ın takım arkadaşı olarak Honda'da yarışacağını duyurdu.



      Hayden konu ile ilgili yaptığı açıklamada;
"çok heyecanlıyım.Dünya Super Bike şampiyonasını çocukluğumdan beri takip ederim. Öğrenecek çok şeyim var. MotoGp kariyerim boyunca bana destek olan herkese çok tesekkür ederim ama simdi farklı bir şeyler deneme zamanı"
 dedi.


      Hayden'in gelecek sezon aynı takımda yarışacağı Michael vd Mark ise yaptığı açıklamada;
"Bu sezon CBR ile çok ilerleme kaydettik. Geçen sezon zaferler kazanmak için çok mücadele ettik. Nicky Hayden'in gelişi ile önümüzdeki sezon daha fazla podyum elde etmek için savaşacağız. Birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz olduğuna eminim"
dedi.



    Hayden'ın eski takım arkadaşı Valentino Rossi ise Amerikalı sürücünün MotoGP'den ayrılmasını MotoGP için büyük bir kayıp olarak değerlendirdi.

"O iyi bir sürücü ve iyi bir insandı. Hayden ile zaman geçirmek kesinlikle çok eğlenceliydi."

"Ayrıca onun kariyerinin en iyi döneminin bir parçasıyım çünkü beni yendi ve şampiyon oldu."

"Onu çok özleyeceğiz."

"Umarım Superbike'ta çok eğlenir ve umarım Honda güçlü olur çünkü onu podyumda ve zafer için savaşırken görmek istiyorum." dedi.


Nicky Hayden'ın MotoGP Kariyeri



2002 yılında Amerikan Superbike serisini şampiyon olarak tamamlayan Hayden, 2003 yılında MotoGP'de Valentino Rossi'nin takım arkadaşı olarak Honda takımına katıldı.

MotoGP kariyerinde toplamda 3 galibiyet elde eden Hayden, ilk zaferine 2005 yılında Amerika'da kavuştu.

2006 yılında ise Hollanda ve Amerika'da 2 galibiyet elde eden Hayden, toplamda 10 kez podyuma çıkmayı başararak Rossi ile girdiği şampiyonluk mücadelesini kazanmayı başardı ve kariyerinin ilk ve tek MotoGP dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Pedrosa'nın stiline göre tasarlanan yeni Honda'ya adapte olmakta zorlanan Hayden, 2009 yılında Ducati'ye geçti ve Valentino Rossi ile takım arkadaşı oldu.

Ducati ile toplamda 5 sezon yarışan Hayden, 3 kez podyuma çıkmayı başardı.

5 sezonluk Ducati macerasından sonra açık sınıfta yarışan Aspar Honda'ya katılan Hayden, bu sezon henüz ilk onda finiş görmeyi başaramadı.

2006 yılında kendi evi olan Laguna Seca'da aldığı son galibiyet, MotoGP kariyerinin son galibiyeti olarak görülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder