13 Ekim 2015 Salı

Messe Frankfurt Eurasia Moto Bike Expo fuarını satın aldı

Eurasia Moto Bike Expo fuarını satın alarak Mobilite & Lojistik faaliyet alanındaki aktivitelerini genişleten Messe Frankfurt, Türkiye’deki varlığını kuvvetlendiriyor. Grubun Türkiye’deki kuruluşu olan Messe Frankfurt İstanbul Ltd. Şti. motosiklet, motosiklet aksesuarları ve bisikletler için uluslararası fuarı satın aldığını duyurdu.



Messe Frankfurt Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun yeni yatırımla ilgili “Jeostratejik açıdan,– dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olarak Türkiye grubumuz için kilit pazarlardan biridir. Demografik olarak ise, daha fazla büyüme için oldukça ideal bir konumdadır.” açıklamasını yaptı.



 Messe Frankfurt İstanbul Genel Müdürü Tayfun Yardım ise görüşlerini “Eurasia Moto Bike Expo fuarı kendi sektöründe halihazırda çok iyi bir noktada olsa da, biz fuarın uluslararası arenada çok daha fazla büyüme potansiyeline sahip olduğunu öngörüyoruz. Türk firmalarına dünya çapındaki altyapımızdan faydalanmaları ve uluslararası iş ortaklarımıza Türkiye ve çevre bölgelerle iş ilişkilerini geliştirmeleri için olanak sağlamak istiyoruz” şeklinde ifade etti.

Motosiklet ve bisiklet pazarı, Türkiye’de hızla büyüyen bir sektördür. Avrupa Birliği’ne giriş hazırlıkları için mevzuatlarda yapılan düzenlemeler ve Gümrük Birliği ile ulaşılan anlaşmalar Türkiye’nin kalite yönetimini Avrupa standart ve normları düzeyine çıkarmasını sağlamıştır. Buna bağlı olarak, uluslararası motosiklet markaları ülkede varlıklarını arttırırken iki ve üç tekerlekli araç ihracatında da artış yaşanmıştır.

Eurasia Moto Bike Expo, 25-28 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde sekizinci defa düzenlenecek. 2015 yılında, Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Rusya ve Orta Asya, Türkiye ve komşu bölgelerden en son 112,000’den fazla profesyonel ziyaretçinin ağırlandığı ticari fuarda 20,000 metrekare alanda 215 katılımcı yer aldı. Fuarda motosiklet ve bisikletin yanısıra kask, giyim, gözlük, eldiven, çizme, lastik, tuning ve performans kitleri, katkı maddeleri ve diğer aksesuarlar gibi geniş bir ürün yelpazesi sergileniyor. Eurasia Moto Bike Expo, MOTED (Motosiklet Endüstrisi Derneği), BISED (Bisiklet Endüstrisi Derneği), MOTODER (Motosiklet Sanayicileri Derneği) gibi sektörün önde gelen dernekleri tarafından desteklenmektedir.

Eurasia Moto Bike Expo’nun dışında, Messe Frankfurt’un Türkiye’deki portfolyosunda iki başarılı ve büyüyen uluslararası ticari fuar yer almaktadır: Automechanika Istanbul and Texworld Istanbul.



Messe Frankfurt hakkında 

Messe Frankfurt, dünya çapında 2,130 çalışanı ve yıllık 554 milyon Euro‘luk cirosu ile dünyanın lider fuar organizatörü firmalarından biridir. Messe Frankfurt’un 160’dan fazla ülkeye hizmet veren 29 iştirakleri ve 57 uluslararası satış ofisi bulunmaktadır. Günümüzde Messe Frankfurt tarafından dünyanın 30’dan fazla şehrinde fuarlar organize edilmektedir. Messe Frankfurt 2014 yılında yarısından çoğu Almanya dışında olmak üzere 121 fuar organize etti. Frankfurt fuar merkezi, 10 fuar salonu ve birleşik kongre merkeziyle birlikte toplam 592,127 metrekarelik alana kuruludur. Messe Frankfurt, yüzde 60 hissesi Frankfurt belediyesine, yüzde 40 hissesi ise Hessen eyaletine ait olan bir kamu firmasıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder