4 Ekim 2015 Pazar

Kenan Sofuoğlu Şampiyon

Milli gururumuz Kenan Sofuoğlu bu hafta sonu Fransa Magny Cours pistinde yapilan yarisi en yakin rakibi Jakopsen'in ardindan 2. sirada bitirerek 4. sampiyonlugunu ilan etti.
WSS'de bütün rekorlari elinde bulunduran Kenan Sofuoğlu, bu sonuçla yeni bir rekora daha imza atmis oldu.
Super Sport kariyerine 2003 yilinda katildigi 3 yaris ile baslayan pilotumuz, sonraki iki sezon STK'da yaristi.
2006 yilinda WSS'a geçen sporcu, bu sezonu 3. sirada kapatti.





İLK ŞAMPİYONLUK
2007 sezonuna Ten Kate Hondan takimiyla firtina gibi baslayan sporcu 13 yarisin 12sinde podyum görerek büyük bir basariya imza atti.
5 kez pole pozisyonu kazanan pilot sezonu sampiyon olarak kapatti.



WSBK

2007 sezonunu sampiyon olarak kapatan Kenan Sofuoğlu 2008 sezonunda WSBK'da yarismaya basladi.
Honda takiminin sezon basladiktan sonra yeni model makinalara geçmesi ve bu motosikletlerin ayar problemlerinin damga vurdugu sezonda istedigi basariyi yakalayamayan Kenan Sofuoğlu için 2008 sezonu bosa geçen bir sezon oldu.
Mayis ayinin basinda Türkiye sampiyonu ve Moto Gp'de yarisan ilk Türk pilotu agabeyi Sinan Sofuoglu'nu bir pist kazasinda kaybeden Kenan Sofuoğlu bu manevi yikimla birlikte sezonu 18. sirada kapatti.

Sinan Sofuoglu


GERİ DÖNÜŞ

WSBK'da umdugunu bulamayan Kenan Sofuoğlu 2009 sezonunda tekrar WSS'ye dönüs yapti. Carl Crutchlow'un sampiyon oldugu sezonu 3. sirada kapatan pilot, 2010 yilinda 2. sampiyonluguna kavustu.



MOTO 2
2. sampiyonlugunun ardindan Moto GP'yi denemek isteyen Sofuoğlu Technomag-CIP takimiyla anlasti. Sezon içerisinde bir çok teknik problemle karsilasmasina ragmen iyi yarislar çikaran Kenan Sofuoğlu teknik ve maddi problemlerden dolayi sezon sonu GP defterini kapatti.



Kenan Sofuoğlu'nun yaris kariyerindeki her siçrayis, ilginç bir sekilde aci bir kaybi da beraberinde getirdi.
2008 de WSBK'ya geçtiginde agabeyi Sinan'i kaybeden Kenan Sofuoğlu, Moto2 de yaristigi 2011 yilinda da çok sevdigi babasi Irfan Sofuoğlu'nun  ölümü ile ikinci kez yikildi.

Irfan Sofuoglu



TEKRAR DÖNÜŞ
Muhtesem dönüs olarak adlandirabilecegimiz 2012 sezonunda yillardir yaristigi Ten Kate Honda takimiyla yollarini ayiran Kenan Sofuoğlu Kawasaki ile anlasti.
Kawasaki ile ilk sezonu 3. sampiyonlugunu getirdi.
2013 yilini Sam LOwes'in ardindan 2. sirada bitiren Sofuoğlu'nu kötü olaylar yasayacagi bir 2014 sezonunu bekliyordu.



YAŞANMAMASI GEREKEN BİR SEZON

2014 yilinda Kawasaki yaris takimini Hindistanli bir grup aldi. Kenan için kara günlerin baslangici olan bu satin alma  hem maddi hem de manevi sorunlari beraberinde getirdi.
Sezon boyunca bir de teknik sorunlarla bogusan Kenan Sofuoğlu, sezonu 8. sirada tamamlayarak WSS kariyerinin en kötü sezonunu geçirmis oldu.



ŞAMPİYONUN DÖNÜŞÜ
2015 sezonunda farkli takimlardan kendisine gelen teklifleri kabul etmeyen Kenan Sofuoğlu Kawasaki Pucetti takimiyla anlasti.
Sezonun ilk yarisinda Avustralya'da pist disina çikarak yarisa son sirada dönen pilot muhtesem bir basariya imza atarak yarisi 6. sirada bitirip imkansizi basardi.
Cin'de ki 2. raundu ikinci sirada bitiren Sofuoğlu sonraki 4 yarisi üst üste kazanmayi basardi.
Sezon boyunca Fransiz pilot Jull Cluzel ile çekisen sampiyon pilot, sezonun bitmesine bir hafta kala Fransa'da 4. dünya sampiyonlugunu elde etti.



BURUK SEVİNÇ



Geçtigimiz eylül ayinda nisanlisi Julia Looman ile evlenen Kenan Sofuoğlu'nun mart ayinda bir oglu oldu. Hamza adini verdikleri minik bebek Sofuoğlu ailesini sevince bogdu.



Fakat ne yazik ki bu mutluluk uzun sürmedi. 
Mayis ayinda aile Alanya'da tatildeyken minik Hamza beyin kanamasi teshisi ile hastaneye yatirildi.
2 ay kadar yasam mücadelesi veren minik Hamza,2015 temmuz ayi sonunda verdigi mücadelede yenik düserek hayatini kaybetti.


Evlat acisi yasayan Kenan Sofuoğlu Malezya yarisina bu moral çöküntüsü ile çikarak yarisi 4. sirada bitirdi.
Ardindan Ispanya yarisini kazanan pilotumuz, en yakin rakibi J. Cluzel'in ayagini kirarak sezonu kapatmasiyla rahat bir nefes aldi ve Fransa yarisina 33 puan farklik bir avantajla çikti.
Sampiyonluk için 2.ligin yeterli olacagi yarista risk almayarak Jakopsen'in ardindan 2. sirada bitiren milli gururumuz sezonun son yarisi olan Katar'a 2015 sampiyonu olarak katilacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder