22 Mayıs 2015 Cuma

Yamaha R25 ile pist sürüş tecrübesi Istanbul Park’ta

Yamaha R25 ile pist sürüş tecrübesini Alman ve Türk eğitmenler eşliğinde 30 Mayıs 2015 Cumartesi günü Intercity İstanbul Park'a deneme fırsatını kaçırmayın. Pist gününe katılım şartları ve katılım forumunu aşağıda bulabilirsiniz.

R25 PIST GÜNÜ BAŞVURU ŞARTLARI:

Degerli Katilimci,

30 Mayis 2015 Cumartesi günü Intercity Istanbul Park’ta gerçeklesmesi planlanan “R25 Pist Günü” organizasyonuna basvuru için asagidaki sartlari tasimaniz gerekmektedir. 


1) SÜRÜCÜ EHLİYETİ 
Kaydinizin geçerli olabilmesi için lütfen egitim günü, Türkiye’de geçerli bir motosiklet ehliyeti (A2) ile birlikte hazir bulununuz. Ehliyetinizin fotokopisini basvuru esnasinda yüklemeniz gerekmektedir.

2) SÜRÜŞ TECRÜBESİ 
Motosiklet ile en az 3.000 km sürüş tecrübenizin olmasi gerekmektedir. Ayrica R25 motosikletinizin rodajini tamamlamis olmasi ve 1000 km yetkili servis bakimini yaptirmis olmasi gerekmektedir.
Motosikletinizin 1000 km bakiminin yapildigini gösteren fotografini (garanti el kitabinin “ilk servis kaydi” sayfasinda yer almakta) basvuru esnasinda yüklemeniz gerekmektedir.

3) GÜVENLI SÜRÜS EGITIM OKULLARI 
Güvenli sürüs egitimi veren bir okuldan egitim almis olmaniz tercih sebebidir. Egitim sonrasi verilen sertifikanin asli ya da fotokopisini basvuru esnasinda yüklemeniz gerekmektedir.

4) RUHSAT 
Motosikletinizin ruhsatinin asli ya da fotokopisini basvuru esnasinda yüklemeniz gerekmektedir.

5) MOTOSIKLETIN FIZIKI KONTROLÜ 
Egitim ve pist günü kullanilmak üzere, motosikletinizin ön kismina yerlestirilecek bir kursiyer numarasi verilecektir. Motosikletinizin kontrolü sirasinda hiz göstergeniz ve aynalariniz bantlanarak kapatilacaktir.
Lastik basinçlarinizi pist için ayarlamanizi tavsiye ediyoruz (bu konuda ekip arkadaslarimiz size yardimci olacaktir). Pistte yeterli miktarda lastik basinç ölçüm cihazi ve kompresör hazir bulunacaktir. Lütfen gün sonunda lastik basinçlarinizi yol sartlari için ayarlamayi unutmayiniz.

Motosikletinizin pist sartlarina uygunlugunu saglamak sizin sorumlulugunuzdur. Motosikletinizin temiz, bakimli ve her tür sivinin sizdirmazligi saglanmis olmalidir. Jantlar, lastikler, zincir, frenler, tüm oynar noktalardaki rulmanlar, ön ve arka süspansiyon iyi durumda olmali ve bütün bu noktalarin eksiksiz ve hasarsiz durumda oldugu piste gelinmeden sürücü tarafindan kontrol edilmelidir. Piste girerken motosikletiniz tarafimizdan kontrol edilecektir.

Teknik kontrol sonucu motosikletinin piste çikmaya elverisli olmadigina karar verilen ögrenciler program disi kalacaktir.

6) KIYAFET VE GÜVENLIK EKIPMANLARI 
Kiyafetler pistte olusabilecek istenmeyen durumlarda sizi korumalidir, bu yüzden kiyafet ve özellikle kaski kurallara uymayan katilimcilar egitime alinmayacaktir. Kiyafetleriniz hasarsiz ve eksiksiz olmalidir.

Sürücüler tarafindan kullanilan tüm kasklar ECE 22-05, Snell M2000 /M2005, DOT, BSI 6658 Type A veya ACU Gold onayli tam (full face) kask olmak zorundadir. Motosikletinizi kullandiginiz süre boyunca kask takilmali ve uygun bir biçimde baglanmis olmalidir. Çenesi açilir (flip-up) kasklarla egitime katilamazsiniz.
Tek parça deri tulum güvenliginiz için tercihimizdir. Ancak deri tulumu olmayan katilimcilar iki parça, belden birbirine baglanabilir deri veya tekstil kiyafet kullanabilirler. Kiyafetlerinizde tam (omuz, dirsek ve kalça) korumalari bulunmali ve vücudunuzun tamamini kaplamalidir.
Motosiklet için üretilmis, racing veya touring, uzun ve tam (kaval, burun, topuk ve bilek) korumali çizme kullanmaniz gerekmektedir. Bagcikli veya cirtli kisa bot hiçbir sekilde kabul edilmeyecektir.
Eldiveniniz bilegi kapatacak kadar uzun, üzeri karbon veya sert korumali tercihen deri olmalidir. Ancak deri eldiven kullanmayanlar korumali tekstil eldiven de kullanabilirler.
Ayrica tüm sürücülere sirt koruma kullanmalarini tavsiye ediyoruz.

• Kullanilacak tüm giysiler hasarsiz olmalidir. Metal parçacikli diz kaydiricilari (knee slider) yasaktir.
• Motokros eldivenleri ya da bilegi açikta birakan deri eldivenler, jean pantolon veya ceket, Paddock ceket tabir edilen korumasiz tekstil motosiklet ceketleri, motosiklet botu olmayan her tür bagcikli ya da bagciksiz bot ve açik kask kullanmak KESINLIKLE YASAKTIR.
• Hiçbir sürücü kurs sirasinda alkol tüketmemeli yada alkolün etkisi altinda olmamalidir. Alkol testi yapma ve bu gerekçe ile katiliminiza izin vermeme hakkimizi sakli tutariz.
• Hiçbir sürücü kurs sirasinda (reçeteli ya da reçetesiz) ilaçlarin etkisi altinda olmamali ve sürüsüne etki edebilecek bir saglik sorununa sahip olmamalidir.

7) GÜVENLIK KURALLARI 
Günün basinda tüm katilimcilara egitimi ve pist ile ilgili güvenlik briefingi verilecektir. Bu briefinge katilmayan katilimcilar piste çikartilmayacaktir. Egitime katilan herkes kim olursa olsun ögrencidir ve kurallari tamamen kabul etmesi gerekmektedir. Bütün bu kati kurallar sizin güvenliginiz içindir. Bu kurallarin herhangi birini ihlal eden katilimci yetkililer tarafindan pistten çikartilacaktir.

• Tek teker, lastik yakma gibi her tür tehlikeli hareket yasaktir.
• Pitlerde maksimum sürat 25 km / saattir.
• Pistte ters yöne gitmek kesinlikle yasaktir.
• Pist görevlilerinin ve / veya egitmenin onayi olmadan piste çikmak yasaktir.
• Katilimci kendi devresinin sonunda mutlaka pitlere dönmelidir.
• Düsüp hasar gören motosikletlerin piste çikmasina müsade edilmeyecektir.
• Hizli sürücü yavas sürücüyü geçerken, yavas sürücüye 2 metreden daha fazla yaklasamaz.


İlgili linkten başvurularınızı yapabilirsiniz:

Basvuru yapiniz

Başvuru esnasında bilgilerinizi doğru bir şekilde girmeniz önemlidir. Başvurular alındıktan sonra tarafımızdan değerlendirilecektir.

Değerlendirme sonrası beyan etmiş olduğunuz e-posta adresine basvuru durumunuzla alakalı mail atılacaktır. Başvurular kontenjanla sınırlıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder