9 Mayıs 2015 Cumartesi

Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'ndaki 5. yarışa İtalya'da çıkacak

Kenan Sofuoğlu 2 aylık oğlu için yarışacak.
      Kenan Sofuoğlu, hafta sonu yapılacak olan Dünya Supersport Şampiyonası’nın İtalya yarışı öncesinde 2 aylık oğlu Hamza’nın beyin kanaması geçirmesiyle sarsıldı. Ameliyata alınan minik Hamza’yı hastanede bırakan şampiyon motorcu, acısını yüreğine gömerek oğlu için yarışacak



    Henüz 23 yaşındayken Dünya Süpersport Şampiyonu olan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu (32), 2010 ve 2012’de 2 kez daha birincilik kürsüsüne çıktı. Sofuoğlu’nun bu başarılara ulaşması hiç de kolay olmadı. 20’li yaşlarda ulaştığı parlak kariyerinin ardında acı ve zorluklarla dolu bir mücadele vardı hep.

   Sofuoğlu, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde Adapazarı’ndaydı. 15 kişinin öldüğü apartmandan ailesiyle birlikte sağ çıktı. Şanslıydı ama yüzlerce yakınını kaybetmişti.
2002’de Türkiye motosiklet şampiyonu olan ağabeyi Bahattin’i bir trafik kazasında yitirdi.
 2008’de ise 2. acı geldi. Ortanca ağabeyi Sinan Sofuoğlu, Körfez Pisti’ndeki antrenmanda geçirdiği kazada can verdi.

   Ailesinin tek evladı kalmıştı. Anne-babası onu motosiklet sevdasından vazgeçirmeye çalıştıysa da o bu yoldan dönmedi. Ağabeylerinin isimlerini kaskına yazdırdı ve yarışmaya devam etti.
   Ailesine çok düşkün olan Sofuoğlu, 2011’de babasını, 1 yıl sonra da babaannesini kaybetti. Art arda gelen ölüm haberleriyle sarsılan genç şampiyon, bir yandan da yarışlarda üst üste şanssızlıklar yaşadı. Aynı yıl test antrenmanlarında kaza geçirip dizinden sakatlandı. Ancak o sene yine birinciliği elde etti.

ŞİMDİ DE OĞLU BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ
   Sofuoğlu, geçtiğimiz hafta sonu bir kez daha acı bir olay yaşadı. Geçen yıl Hollanda’da evlendiği Julia Looman ile Sofuoğlu’nun 14 Mart’ta dünyaya gelen Hamza adını verdikleri oğulları beyin kanaması geçirdi.
Bu pazar günü İtalya’nın Imola Pisti’nde koşulacak olan Dünya Supersport Şampiyonası’nın 5. yarışı öncesinde oğlunun üzüntüsünü yaşayan Sofuoğlu, yarışa katılma kararı aldı.
2 Mayıs’ta Antalya’da kaldıkları otelde beyin kanaması geçiren minik Hamza, ambulans helikopterle İstanbul’a sevk edildi ve ameliyat oldu. Durumu kritik olan çocuğunu hastanede bırakan Sofuoğlu,

“Doktorlar bin çocukta bir böyle sebepsiz beyin kanamasının yaşandığını anlattılar. Hamza şu an hastanede. Gidip gitmeme konusunda ne yapacağıma karar vermekte zorlandım. Diğer taraftan hayat sürüyor. Oğlum için İtalya yarışını kazanmak istedim ve gitmem gerektiğini hissettim. Allah bizi ağır bir imtihanla sınıyor. Ameliyat sonrası elleri ve kollarındaki hareketlilik bizi umutlandırdı” dedi.

  İtalya yarışı 8 Mayıs Cuma günü serbest antrenmanlarla başladı. İlk antrenmanda 1'51.737 ile en iyi zamanı yapan Sofuoğlu, öğleden sonra yapılan antrenmanda kaza yapmasına rağmen 1'51.601'lik tur zamanıyla ikinci oldu. 9 Mayıs Cumartesi günü sıralama antrenmanlarının ardından 10 Mayıs Pazar günü 17 turluk (83,912 km) büyük yarış TSİ 12:40’da İmola Pistinde start alacak.

   Üç dünya şampiyonluğu bulunan Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda 96 yarışı geride bırakırken, 63 kez ödül kürsüsüne çıkma başarısını gösterdi. Sofuoğlu 29 kez birinci olarak İstiklal Marşımızı dünyanın çeşitli pistlerinde çaldırdı.

SÜRÜCÜLER KLASMANI

1- KENAN SOFUOĞLU (TÜRKİYE) 80 PUAN
2- PATRICK JACOBSEN (USA) 55
3- JULES CLUZEL (FRA) 45
4- KYLE SMITH (GBR) 45
5- LORENZO ZANETTI (ITA) 41

MARKALAR KLASMANI

1- KAWASAKİ 80 PUAN
2- HONDA 73
3- MV AGUSTA 63
4- YAMAHA 21 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder