22 Eylül 2015 Salı

Sofuoğlu Şamp......

Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nın İspanya yarışını kazanarak şampiyonluk için büyük avantaj elde etti.




FIM Dünya Supersport Şampiyonası’nda 2007, 2010 ve 2012 yıllarında şampiyonluğa uzanan milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, 4. Şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı. İspanya’nın Jerez pistinde (4,423 mt.) yapılan Dünya Supersport Şampiyonası'na pole pozisyonundan start alan Kenan Sofuoğlu, rahat bir birincilik elde etti. 2015 yılında zor günler geçirmesine rağmen bütün olumsuzlukları geride bırakan Sofuoğlu üç yarış sonra tekrar podyumun ilk basamağına çıktı. Pucetti yarış takımının başarılı pilotu, ABD’li yarışçı Patrick Jacobsen’in 33 puan önünde Dünya Supersport Şampiyonası'nda liderliğini sürdürdü. Milli sporcumuz pole pozisyonunda başladığı Jerez yarışı öncesinde, şehitlerimizi de andı.

Bu sezonki 5'inci, şampiyona kariyerinde ise 32. zaferini elde eden Kenan Sofuoğlu, yarışın ardından Türk bayrağıyla pistte zafer turu attı. Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 11. yarışı, 4 Ekim'de Fransa'da koşulacak. 


Sofuoğlu, İspanya yarışı için, “Şampiyonluk için bu yarış çok önemliydi. Birincilik için değil şampiyonluk için kazanmam gerekiyordu. Zor günler geçirdim ama Allah’ın izniyle şampiyonluk için büyük bir avantaj elde ettik. Önümüzdeki Fransa yarışında inşallah şampiyonluğumuzu ilan edeceğiz” dedi.

SÜRÜCÜLER KLASMANI
1. KENAN SOFUOĞLU (TÜRKİYE) - 193 Puan
2. Patrick Jacobsen (ABD) - 160
3. Jules Cluzel (Fransa) - 155
4. Lorenzo Zanetti (İtalya) - 129
5. Gino Rea (İngiltere) - 88

MARKALAR KLASMANI
1. KAWASAKİ- 197
2. MV Agusta - 189 Puan
3. Honda - 172

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, KENAN SOFUOĞLU'NU TEBRİK ETTİ
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Supersport Şampiyonası'nda İspanya'da yapılan yarışı birinci sırada tamamlayan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç’ın tebrik mesajı şöyle: "Kenan Sofuoğlu’nu İspanya'daki başarılı performansının ardından elde ettiği birincilikten dolayı tebrik ediyorum. Dünya Supersport Şampiyonası'nda 2007, 2010 ve 2012 yıllarında şampiyonluğa uzanan milli motosikletçimizin başarılı kariyerinde bir kez daha şampiyonluğa uzanacağına inanıyorum. Sporcumuza katılacağı diğer yarışlarda da başarılar diliyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder