24 Haziran 2015 Çarşamba

Toprak Razgatlıoğlu Avrupa Şampiyonu Oldu

FIM Avrupa Superstock 600 Şampiyonası’nın en iyi pilotu Toprak Razgatlıoğlu, İtalya’da şampiyonluğunu ilan etti. Kawasaki Pucetti Yarış takımının milli sporcusu Razgatlıoğlu, genel klasmanda 55 puan fark ile 141 puanla ilk kez Avrupa şampiyonluğuna uzandı. İlk senesinde İtalyan pilotlara fark atan Razgatlıoğlu, Misano Dünya Pisti’nde “Marco Simoncelli” damalı bayrağı üçüncü sırada gördü. 




STK600 PUAN DURUMU 
1. Toprak Razgatlıoğlu TUR Kawasaki 141 
2. Caricasulo ITA Honda 86 
3. Rinaldi ITA Kawasaki 73 
4. Tuuli FIN Yamaha 67 
5. Tucci ITA Kawasaki 60 



BAKAN KILIÇ'TAN TEBRİK MESAJI
Bakan Çağatay Kılıç, 2015 FIM European Superstock 600'de Avrupa şampiyonluğunu kazanan Milli sporcumuz Toprak Razgatlıoglu için tebrik mesajı yayımladı. 

Bakan Çağatay Kılıç’ın tebrik mesajı şöyle: 
“Genç yaşında kazandığı önemli başarılarla adını dünyaya duyuran sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu’nu tebrik ederim. Pistlerde motosikletiyle kazandığı başarılarla kariyerinde emin adımlarla yükselen genç başarımıza, Superstock 600'de kazandığı Avrupa Şampiyonasından sonra adını daima büyük organizasyonlarda, birinci sırada duymayı ümit ediyorum. Razgatlıoğlu’na yolunda başarılar temenni ediyor, milletim ve şahsım adına bir kez daha kutluyorum.” 

Öğrencisi Toprak Razgatlıoğlu'nun şampiyonluğundan büyük gurur duyduğunu belirten Kenan Sofuoğlu, "Toprak Avrupa şampiyonu oldu ve bu onun için bir başlangıç. Kendisi çok yetenekli ve azimli bir yarışçı. Toprak'ı Avrupa'da yarıştırabilmemdeki bana olan desteklerinden ötürü Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a ve TMF Başkanım Bekir Yunus Uçar'a çok teşekkür ediyorum. Allah'ın izni ve yardımı ile inşallah önünde çok büyük şampiyonluklar var" diye konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder